Zajęcia kulinarne wśród naszych podopiecznych cieszą się dużym zainteresowaniem.
Dzieci chętnie biorą w nich udział, uczą się jak w bezpieczny sposób przygotowywać smaczne i zdrowe posiłki. Prowadząca pani Agata prezentowała dzieciom dania nie tylko z Polski ale też z zagranicy. Uczestnicy chętnie próbowali nowych potraw, razem je przygotowywali.
W czasie ostatnich miesięcy na zajęciach dzieci przygotowały: pierogi ruskie i z jabłkami, kluski śląskie z sosem pieczarkowym, risotto z kurczakiem, koktajl z pietruszki, zapiekanki, piernik kanadyjski, pierś z kurczaka pod pierzynką z pieczarkami, szpinakiem i marchewką, jajka faszerowane: szynką, suszonymi pomidorami, pieczarkami, tuńczykiem oraz smakowitą ćwikłę z chrzanem, zupę krem z białych warzyw oraz racuchy z jabłkami, knedle z brzoskwiniami, kisiel i muffinki.
Nasi dzielni kucharze i kucharki z niecierpliwością czekają na zajęcia kulinarne, nowe smaki i przepisy 🙂
{gallery}/zdjecia/PWD/2022/5/kulinarne{/gallery}